/

Japonia / Guida 8 ditore për në qytetin e së ardhmes

Eksperienca e të eksploruarit Japoninë, qytetin e së ardhmes, vështirë të përçohet me një shkrim. Unë po ndaj sot me ju disa info të përgjithshme nga kujtimet e një udhëtimi të kryer në Mars 2019, duke patur ndër mend se sa miqësorë e gati të përulur ishin vendasit, për të ndihmuar turistët 😍

🍃Planifikimi i udhëtimit:

🇯🇵 Për shtetasit Shqiptarë kërkohet vizë të cilën e merrni lehtësisht tek Ambasada Japoneze në Tiranë

✈️ Unë kam udhëtuar në Mars 2019:

Tiranë-Vjenë / Vjenë-Tokio (rreth 11orë)

Çmimi: ~900€/pp 

🏨 Hoteli: Apa Hotel Asakusa 3* / 3 netë / €360 double room. Dhomat e hoteleve në Tokio ndonjëherë duken mikroskopike 😅

🚈 Nga aeroporti Haneda në hotel ka disa mënyra transporti, por për të kombinuar prakticitetin me buxhetin, ne zgjodhëm linjën e trenit ‘Keikyu’ për në ‘Asakusa Station’. Udhëtimi zgjati rreth 50-60min dhe kushtoi ~670yen (€5.3)/pp

🍃 Tips: 

💴 Valuta: YEN Japonez (1 euro = 126.67 yen)

🚊 Transporti publik: Treni dhe metroja janë përgjithësisht opsionet më të përshtatshme. Një rrugë me metro në Tokio mund të kushtojë rreth 200-300 yen (1,60-2,40€). 

Suica ose Pasmo janë smart cards rimbushëse, përdoren për disa mjete transporti. 

Për distanca të largëta me tren, Japan Rail Pass (JR Pass) është opsion i mirë por merret për 7 ditë e lart.

🤵🏼Rregullat e mirësjelljes: Japonia është vendi më i pastër dhe me rregulla që kam hasur në të gjitha udhëtimet e mia. Rradhat mbahen me kujdes, asnje bisht duhani nuk gjen në tokë, nuk flitet me zë të lartë, ka shenjestrim kudo (për çdo nevojë tënden, ata kanë menduar më parë) 😅

💰Cash: edhe pse është një vend super high tech, më bëri çudi të shihja që vendasit operonin shumë me cash dhe jo kudo pranohej karta e kreditit (ose euro). 

🚽 Tualetet: Sado qesharake të tingëllojë që e rreshtoj si zë më vete, tualetet ishin aq high tech sa nevojitej manual përdorimi 😆

Ndenjëset kishin ngrohje, disa funksione për rrjedhjen e ujit apo bidesë si edhe mundësinë e tingujve të ndryshëm për të ofruar privatësi 😅

Në lidhje me itinerarin do të shkruaj shumë më gjatë në story, por ne qëndruam 3 netë në Tokio dhe 3 netë në Kioto.