//

Tokyo Restorant / Review

Tokyo Restorant

Pavarësisht rezervave që kam për investitorët e këtyre kullave, më duhet të pranoj që tek Kompleksi Delijorgji, përvec ndërtesave me standard të lartë e infrastukturës së rregulluar si rrallë ndonjëherë në Tiranë, është krijuar edhe një pikë referimi për bare e restorante me investime shumë të këndshme.

tokyo restaurant tirana menu

Zbulimi i fundit ishte restorant Tokyo, përgjatë një vizite në mars të 2022-shit. Nisur nga emri i restorantit, prisja të gjeja kuzhinë Japoneze por, në fakt jo…menu-ja nuk përmbante as edhe një pjatë të vetme të tillë. Nuk di cili ka qenë qëllimi i vendosjes së emrit, mbase ndonjë nostalgji… Kuzhina ishte kryesisht mesdhetare, si edhe përmbante pjata italiane.

Për referencë, çmimi në periudhën e vizitës sime, varjonte në ~1,500-2,000L / person. Më poshtë, po ju përshkruaj disa nga pjatat e porositura:

Burrata (500L) – Burrata është një përzierje e përsosur e teksturave të kundërta, që së bashku, krijojnë një shije përmbushëse. E mbeshtjellë nga një shtresë me teksturë më të fortë, mbushja kremoze jep një përplasje ndjesish dhe një konsistencë që dallon nga djathërat e tjerë. Ndaj ata që e dashurojnë burratën, krijojnë një farë varësie 🙂 

Në këtë restorant, burrata ishte e freskët dhe e shijova kombinimin me salcën e shegës, por kishte mbingarkesë të sasisë së rukolës (e cila duhet të kish qenë thjesht shoqëruese, pasi nuk porositëm sallatë me rukola.

burrata salad tokyo restaurant tirana
Burrata, Tokyo Restaurant
beef tartare tokyo restaurant tirana
Tartar Vici , Tokyo Restaurant

Tartar Vici (1,100L) – tartari zakonisht përpunohet, por shërbehet me disa erëza veçmas, për t’u shtuar sipas shijes. Këtë unë e has disi rrallë në Shqipëri. Përbërësit vijnë zakonisht të miksuar gatshëm në pjatë. Sidoqoftë, ky tartar përmbante qepë, kaperi, salcë soje, të verdhën e domosdoshme të vezës, dhe shijet kombinoheshin saktë. Ç’ka nuk më pëlqeu edhe aq shumë, ishte cilësia e mishit në vetvete. Rukola apo luleshtydhja, mund edhe të evitohen.

Pasta Strozapretti (750L) – shërbyer me skampi, karkalecë, mascarpone dhe shegë (si mund të mungonte shega)…Pastat ishin realizuar mirë, amalgamimi dhe kremoziteti ishte i duhur për shijet e mia.

Linguine me salmon, edhe këto kremoze e të realizuara shijshëm

Embëlsirat: lava cake (nuk di pse i thonë sufle) dhe creme brulée, të dyja 350L.

Sheqerin e kremit brule do e doja më të karamelizuar, sidoqoftë i rekomandoj të dyja.

Alternativë e këndshme dhe ekonomike 😉

Tokyo Restaurant